Wat is microneedling met de m.pen? 

Door middel van microneedling wordt er met een opzetstukje van 12 steriele naaldjes microkanalen (kleine gecontroleerde gaatjes) in de huid gemaakt, waardoor actieve bestanddelen beter door de diepere huidlagen worden opgenomen. Door microneedling wordt ook de aanmaak van fibroblasten gestimuleerd, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt verhoogd. Wanneer de aanmaak van collageen en elastine wordt verhoogd, worden fijne lijntjes minder zichtbaar en wordt de huid elastischer. Tijdens de behandeling met de m.pen wordt er met een ampul gewerkt. Er zijn meerdere soorten ampullen beschikbaar voor verschillende soorten huidproblemen. De ampullen bevatten actieve ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken. Naar aanleiding van het intakegesprek en wat jouw wensen zijn, kiezen wij de ampul die geschikt is voor jouw huid.

Waarom microneedling?

Microneedling heeft een dubbele werking. De huid wordt geopend waardoor actieve ingrediënten beter worden opgenomen én de huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, met als resultaat een huid die gladder, egaler en elastischer is. Microneedling vermindert het huidverouderingsproces en maakt huidoneffenheden zoals pigmentaties minder zichtbaar en littekens soepeler en oppervlakkiger. Benieuwd naar de behandeling? Klik hier.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het beste resultaat wordt geboekt wanneer je de behandeling in kuurverband ondergaat. Dit zijn 3 á 5 behandelingen om de 4 tot 6 weken. Wanneer je klaar bent met de kuur ga je over op het onderhouden van het resultaat met losse behandeling 1 keer per 2 tot 4 maanden. Het advies is om 1 keer per jaar een kuur te ondergaan. De behandeling is ook geschikt als losse behandeling om de huid een glow effect te geven.

Doet microneedling pijn?

Microneedling is anders dan een standaard gezichtsbehandeling en werkt dieper in de huid. Doordat je dieper werkt in de huid kan dit wat gevoeliger zijn. Over het algemeen wordt de behandeling door de klanten goed ervaren, waar op sommige plekjes zoals het voorhoofd en neus het gevoeliger kan zijn.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voorafgaand aan de behandeling vindt een intakegesprek plaats. Hierbij wordt de behandeling uitgelegd en kijken wij of de behandeling voor jou geschikt is.
De m.pen is geschikt voor de behandeling van:

  • Fijne lijntjes, anti-aging
  • Huidverslapping
  • Pigmentatiestoornis
  • Acne littekens
  • Chirurgische littekens
  • Striae

Tevens is de behandeling geschikt om de huid een glow effect te geven.

Na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid strakker en warmer aanvoelen. Daarnaasr kan de huid wat roder worden, kan er lichte zwelling ontstaan en kan de huid gaan schilferen. Dit zijn normale huidreacties die tijdelijk zijn en gemiddeld binnen 48 uur wegtrekken, maar dit kan verschillen per persoon. Na de behandeling met de m.pen is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden.

Tot 48 na de behandeling dien je blootstelling aan de zon en artificieel licht, sporten, sauna en zwemmen te vermijden. Daarnaast dien je tot 2 weken na de behandeling peelings, scrubs en producten met zuren of essentiële oliën te vermijden (tenzij dit door de specialist wel wordt aangeraden). Het is belangrijk om tot 2 weken na een m.pen behandeling een hoge SPF te smeren en wanneer je een kuur ondergaat dit tijdens de gehele periode blijft smeren om pigmentstoornissen te voorkomen.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.
Voor meer filmpjes, voorbeelden en uitleg bekijk dan onze Instagram highlight.