Wat is elektrisch epileren? 

Elektrische ontharen is een effectieve methode om ongewenste haartjes in het gelaat te verwijderen. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren in het gezicht, die niet behandeld kunnen worden met onze diodelaser. Deze laser is juist ideaal voor donkere, dikke, stugge haartjes maar niet geschikt voor lichtere dunnere haren. Beauty Instituut Damsigt werkt al jaren met de Apilus Junior waarbij wij handmatig alle instellingen kunnen aanpassen. De intensiteit en de duur van het elektrische pulsje kan tot in honderdsten van seconden nauwkeurig worden ingesteld waardoor de pijnsensatie en de eventuele rode plekjes zoveel mogelijk beperkt worden.Tijdens de behandeling desinfecteren we eerst het te behandelen gebied. We kiezen een naaldje even dik als het te behandelen haartje en brengen deze in het haarzakje tot de haarwortel (haarfollikel). Korte stroomstootjes geven warmte af waardoor het haartje loslaat en wij hem direct eruit halen. Daarnaast wordt het haarzakje door de warmte ook vernietigd en groeien er geen nieuw haartje meer. We behandelen dus haar voor haar; een intensief maar effectieve behandeling. Na de behandeling brengen wij aloë vera aan op het behandelde gebied voor extra verzorging en verzachting. Elektrisch ontharen is een specialisatie die niet elke schoonheidsspecialiste kan en mag uitvoeren. Laura heeft haar specialisatie ontharen behaald en huidtherapeuten Jessica en Kimberley zijn allemaal gespecialiseerd in het laser- en elektrisch ontharen. Doordat er drie specialisten bevoegd zijn tot deze behandeling kan je behandeltraject hoef je nooit lang te wachten voordat je bij ons terecht kunt.

Waarom elektrisch ontharen?

Met methodes zoals epileren en harsen trekken we de haartjes uit het haarzakje maar zullen ze altijd na enige tijd weer terug groeien. Wanneer je langduriger van je haartje af wilt kun je beter kiezen voor laserontharen (donkere haren) of elektrisch ontharen (blonde, rossige en grijze haren)

Voor wie is de behandeling geschikt?

Als jij elke dag bezig bent met het epileren of scheren van stugge grijze of lichte haren op bijvoorbeeld je kin, hals of bovenlip dan is elektrisch epileren een uitkomst! Let wel op dat haartjes vaak groeien onder invloed van hormonen (overgang of hormoontherapie), je zult er dus de behandeling herhalen wanneer er nieuwe haartjes ontstaan. Voor de meeste mensen is dit na afronding van het behandeltraject eens in de 8 weken. 

Wat is het verschil tussen laserontharen en elektrisch ontharen?Elektrisch ontharen

Laserontharen is voor donkere dikke stugge haren op een lichte huid. Elektrisch ontharen juist voor stugge pigmentloze haren zoals blonde, grijze en rossige beharing. Laserontharen is ideaal voor grote gebieden terwijl elektrisch epileren juist geschikt is voor een klein gebied zoals de kin of de bovenlip. Tot slot kun je met laserontharen tussendoor niet in de zon en kom je volgens een vast stramien elke 4 weken. Bij elektrisch ontharen behandelen wij in de zomer gewoon door en kun je, indien nodig en wenselijk elke week behandeld worden. Tot slot is een groot verschil dat je tijdens het traject van laserontharen de haren mag afscheren, knippen of met ontharingscrème mag verwijderen. Bij elektrisch ontharen mag je de haren zelf niet meer weghalen en laat je alles staan voor je behandeling bij ons in het instituut. Overeenkomst van de behandelingen is dat we de haren langdurig willen verwijderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat verschilt per persoon en de hoeveelheid haartjes. We adviseren te stoppen met de haartjes zelf weghalen. Wanneer er stoppeltjes ontstaan kom je voor een behandelingen en halen we de haartjes weg met de Apilus Junior. Wanneer er weer nieuwe haartjes/stoppeltjes ontstaan kom je voor een nieuwe behandeling. De meeste mensen starten heel frequent met elke week en wanneer de haargroei verminderd bouwen dat langzaam af. Tussendoor mag je zelf niets meer doen aan de haartjes zodat wij elk haartje goed kunnen verhitten tijdens de behandeling. 

Doet elektrisch ontharen pijn?

De behandeling is niet gevoelloos en wordt door de mensen mensen omschreven als een warm prikje. Op de kin, hals, kaaklijn en de wangen is de huid wat dikker en dus minder pijnlijk dan op de dunne huid onder de neus, van de bovenlip en de rand rond de onderlip. Wij proberen de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken door niet te lang op één plek te behandelen en de warmte dus te spreiden. Tot slot kalmeren we de huid na de behandeling door direct aloë vera aan te brengen.

Hoe lang duurt de behandeling?

We behandelen in eerste instantie een kwartier. Wanneer er veel haartjes zitten en er meer werk is kan er na de eerste 15 minuten per 5 minuten behandeltijd bijgeboekt worden. Uiteraard krijg je hierop een korting. De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.
Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Maak gerust een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek bij één van onze specialisten via ons online boekingssysteem.