Wat is laserontharen?

Laserontharen is een manier van permanente haarverwijdering door middel van laserlicht. De puls van het laserlicht, die maar een fractie van een seconde zijn energie afgeeft, richt zich op het pigment onder aan de haar. Door de vrijgekomen warmte wordt het haarzakje, waar de haar uitkomt, vernietigd en zal er geen nieuw haartje meer groeien. Door het kort afgeven van de warmte en het gebruik van koeling wordt de huid in de omgeving van de haar goed beschermd. Benieuwd hoe een laser behandeling eruit ziet? Kijk dan de video hiernaast of klik hier.

Waarom laserontharen?

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Het kost veel tijd en geld en spontane uitjes worden voorafgegaan door een haarinspectie. Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen (Blendmethode), uitgevoerd door de schoonheidsspecialiste. Effectief, maar zeker voor gebieden waar wat meer haar zit een zeer tijdrovend en kostbaar karwei. Bij overbeharing op het lichaam wordt meestal niet eens aan elektrisch ontharen begonnen. Inmiddels is de wetenschap zo ver dat er nieuwe, zeer goed uitgeteste methodes op de markt zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De laser zich richt op het pigment onder aan de haar. Alleen de haren die in de groeifase zitten hebben dit pigment, waardoor er meer behandelingen noodzakelijk zijn, ca 8 tot 10. De behandeling gaat snel en varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten verdragen de behandeling dan ook zeer goed.

Na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel zodat je jouw normale bezigheden vrijwel direct weer kunt hervatten. Om het warme gevoel zo snel mogelijk weg te nemen wordt een kalmerende gel opgebracht.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De ontharingsbehandeling is geschikt voor zowel vrouwen als mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet te donker of door de zon gebruind is, de haren niet te dun (licht dons), te wit of grijs zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar, die bij licht dons niet aanwezig is. Bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op.

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet en neem even contact met ons op.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.