Cosmelan, wat is het?

Cosmelan is de nummer 1 wereldwijd voor het effectief behandelen van hyperpigmentatie. De behandelkuur bestaat uit een aantal afspraken in de salon en bijbehorende producten voor thuis waarmee de huid verzorgt dient te worden. De combinatie van de behandeling in de salon en de producten voor thuis, zorgen voor vermindering van de pigmentatie én voor het voorkomen van nieuwe pigmentaties. Bij de Cosmelan is het verzorgen van de huid met de bijbehorende producten voor thuis zeer belangrijk. 

Hoe ontstaat hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is een veelvoorkomend huidprobleem. Er zijn verschillende soorten hyperpigmentaties van de huid: zwangerschapsmasker (melasma), post-inflammatoire hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken (seniele lentigo) en sproeten (ephelides). Er zijn een aantal factoren die een rol kunnen spelen bij hyperpigmentatie:

  • Zon: door de zon verschijnen donkere vlekken en worden bestaande vlekken donkerder.
  • Huidveroudering: blootstelling aan de zon is opgebouwd durende jaren, onder de huid is melanine opgehoopt.
  • Ontstekingsprocessen: een ontsteking activeert de melanineproductie waardoor de huid verandert van kleur en er donkere vlekken kunnen verschijnen.
  • Genetisch bepaald: sommige genetische factoren bepalen dat een persoon meer kans heeft tot het ontwikkelen van hyperpigmentatie.
  • Medicatie: bij sommige medicatie in combinatie met zonlicht kan hyperpigmentatie ontstaan.

Waarom Cosmelan?

Heb jij al verschillende behandelingen geprobeerd om de pigmentaties effectief te behandelen, maar is het resulaat nog niet optimaal genoeg? Heb jij last van één van de hierbovende genoemde hyperpigmentaties? Dan is de Cosmelan geschikt voor jou! De cosmelan is namelijk de nummer 1 in het effectief behandelen van hyperpigmentaties. De Cosmelan behandeling zorgt voor vermindering én voor het voorkomen van hyperpigmentaties! Daarnaast is de Cosmelan een intensieve anti-age behandeling.

Wat is de werkwijze?

De Cosmelan is een kuur die bestaat uit een aantal afspraken en huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik. De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, waarbij wij kijken wat jouw wensen en verwachtingen zijn en of de behandeling voor jou geschikt is. Vervolgens kunnen wij met het behandeltraject van start gaan. De eerste behandeling vindt plaats in de salon, waarna je uitleg krijgt over het vervolg van het traject. Een belangrijk deel voor het behalen van een optimaal resultaat, is het gebruik van de thuisproducten die bij de kuur zitten inbegrepen. Gedurende het behandeltraject zul je meerdere malen contact hebben met de huidspecialist.

Zijn er bijwerkingen69220944 1155192274680071 7430848721436435648 n?

Na de behandeling kan dan de huid strakker en trekkerig aanvoelen en de huid kan ook roder zijn van kleur. Belangrijk is hierbij om de producten te gebruiken die bij het pakket zitten inbegrepen en deze aan te brengen zoals door de huidspecialist is vermeld.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor mensen met een lichte of donkere huidskleur die last hebben van pigmentatiestoornissen welke zijn ontstaan door de eerdergenoemde factoren. Naar aanleiding van het intakegesprek en een huidanalyse kan de huidspecialist bepalen of de Cosmelan een geschikte behandelmethode is voor jouw huid. Daarnaast is de Cosmelan ook geschikt als intensieve anti-age behandeling!

In de salon hebben wij diverse behandelingen om hyperpigmentatie te behandelen. Tijdens een intakegesprek kunnen wij een advies geven over welke behandelmethode voor jou geschikt is. Wanneer je voor een intakegesprek komt, zullen wij eerst proberen te achterhalen op welke wijze de hyperpigmentatie is ontstaan om dit in de toekomst te kunnen voorkomen. Nadat de oorzaak hiervan duidelijk is, zullen wij advies geven met welke behandeling wij het meeste effect kunnen behalen.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.