MENU

Pigmentbehandeling


Cosmelan

Cosmelan, wat is het?
Cosmelan is de nummer 1 wereldwijd voor het effectief behandelen van hyperpigmentatie. De behandeling vind in de salon plaats, waarna er thuis met de bijbehorende producten de huid verzorgt dient te worden. De combinatie van de behandeling in de salon en de producten voor thuis, zorgen voor vermindering van de pigmentatie én voor het voorkomen van nieuwe pigmentatie. Bij de Cosmelan is het onderhoud thuis heel belangrijk.

Hoe ontstaat hyperpigmentatie?
Hyperpigmentatie is een veelvoorkomend huidprobleem. Er zijn verschillende hyperpigmentaties van de huid: zwangerschapsmasker (melasma), post-inflammatoire hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken (seniele lentigo) en sproeten (ephelides). Er zijn een aantal factoren die een rol kunnen spelen bij hyperpigmentatie:

  • Zon: door de zon verschijnen donkere vlekken en worden bestaande vlekken donkerder.

  • Huidveroudering: blootstelling aan de zon is opgebouwd durende jaren, onder de huid is melanine opgehoopt.
  • Ontstekingsprocessen: een ontsteking activeert de melanineproductie waardoor de huid verandert van kleur en er donkere vlekken kunnen verschijnen.

  • Genetisch bepaald: sommige genetische factoren bepalen dat een persoon meer kans heeft tot het ontwikkelen van hyperpigmentatie.

  • Medicatie: bij sommige medicatie in combinatie met zonlicht kan hyperpigmentatie ontstaan.

Zijn er bijwerkingen?
Na de behandeling kan dan de huid strakker en trekkerig aanvoelen en de huid kan ook roder zijn van kleur. Belangrijk is hierbij om de producten te gebruiken die bij het pakket zitten inbegrepen en deze aan te brengen zoals door de huidspecialist is vermeld.

Voor wie is de behandeling geschikt?
De behandeling is geschikt voor mensen met een lichte of donkere huidskleur die last hebben van pigmentatiestoornissen welke zijn ontstaan door de eerder genoemde factoren. Naar aanleiding van het intakegesprek en een huidanalyse kan de huidspecialist bepalen of de Cosmelan een geschikte behandelmethode is voor uw huid.

In de salon hebben wij diverse behandelingen om hyperpigmentatie te behandelen. Tijdens een intakegesprek kunnen wij een advies geven over welke behandelmethode voor jouw geschikt is. Wanneer je voor een intakegesprek komt, zullen wij eerst proberen te achterhalen hoe de hyperpigmentatie is ontstaan om dit in de toekomst te kunnen voorkomen. Nadat de oorzaak hiervan duidelijk is, zullen wij advies geven met welke behandeling wij het meeste effect kunnen behalen.