MENU

Pedicure


Onze voeten, vaak onze meest verwaarloosde onderdanen, verdienen het om goed te worden verzorgd. Ze moeten ons toch een leven lang dragen. Maar al te vaak zijn ze weggestopt in een te krappe en benauwde behuizing, waardoor er allerlei problemen kunnen ontstaan, die het lopen ernstig bemoeilijken.
Tijdens een pedicure behandeling worden problemen zoals, likdoorns, eelt, ingegroeide nagels, kloven, schimmel- en kalknagels behandeld. Hierbij worden de nagels van de voeten geknipt, overtollig eelt en aanwezige likdoorns verwijderd en ingegroeide nagels behandeld. De pedicure behandeling wordt afgesloten met een ontspannende voetmassage.
Bijna alle schoonheidsspecialisten van Beauty Instituut Damsigt in Voorburg zijn in het bezit van een pedicurediploma en nog aangevuld met een certificaat voor diabetes- en/of een reumatische voet. Zij helpen u op professionele wijze van uw voetproblemen af. Door de extra certificaten zijn wij ook gecertificeerd voor het behandelen van diabetici. Deze patiënten kunnen daarom hun pedicure behandeling vergoed krijgen via hun zorgverzekering. Wacht niet onnodig lang om u te laten behandelen. Zo krijgen uw voeten de aandacht die ze verdienen. U kunt de pedicure behandeling als u wenst ook combineren met een heerlijke SPA-pedicurebehandeling. Deze bestaat uit een voetscrub, een voetbad, een voetmasker en tot slot een voetmassage.

SPA-pedicurebehandeling
De SPA-pedicurebehandeling bestaat uit een pedicurebehandeling gevolgd door een SPA-behandeling. Beauty Instituut Damsigt in Voorburg werkt met de producten van Trind. Met behulp van deze producten krijgen uw voeten eerst een scrub en daarna een voetenbad. Deze behandeling werkt kalmerend, verfrissend en reinigend. De behandeling zuivert de voeten, verzacht de nagelriemen en bereid de nagels voor op de volgende stap van de behandeling. Uw huid en nagels worden gehydrateerd, terwijl de nagelriemen worden verzacht en de huid van de voeten tot rust gebracht. Naast de heerlijke geur wordt een heerlijk gevoel gecreëerd. De toevoeging van het verfrissende lotusextract zorgt tenslotte voor een heerlijk verkoelend effect op uw voeten.

Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP)
Het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP) is een systeem dat is ontwikkeld door ProCERT om de kwaliteit van pedicures te waarborgen. Zorgverzekeraars verlangen van zorgverleners dat ze hun kennis op peil houden. Iedere beroepsgroep binnen de zorg kent hiervoor zijn eigen systeem.
De markt in de zorg ontwikkelt zich naar een markt waarin zorgverleners steeds meer gaan samenwerken. In deze markt groeit de behoefte aan professionele en gespecialiseerde pedicures die werken volgens een afgesproken protocol, een richtlijn. In het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP) worden de kwaliteiten van de beroepsgroep vastgelegd. Het systeem biedt de mogelijkheid aan consumenten en ketenpartners (o.a. zorgverzekeraars en verpleegkundigen) om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geregistreerde pedicure en dus ook in de kwaliteit van de pedicure behandelingen. Het KRP helpt deze pedicures zich landelijk te laten registeren.
ProCERT heeft het registratiesysteem zodanig ontwikkeld dat het beroep van pedicure transparant wordt en de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening geborgd wordt. Eén van de voorwaarden daarbij is, dat het registratiesysteem aansluit bij de kwaliteitsnormen van de brancheorganisatie.

De kwaliteitsnormen berusten op vier pijlers:
1. Vakbekwaamheid: geformuleerd in beroepscompetenties en vastgelegd in een diploma;
2. Code van het voetverzorgingsbedrijf: het hygiënisch, arbotechnisch en milieutechnisch verantwoord uitoefenen van het beroep;
3. Richtlijnen: beroepsuitoefening volgens de vastgestelde richtlijnen;
4. Accreditatiepuntensysteem: het bijhouden van kennis en kunde op het vakgebied.

Het kwaliteitsregister voor pedicures en dus ook de toelatingsvoorwaarden zijn op bovengenoemde pijlers gebaseerd.

Beauty Instituut Damsigt in Voorburg staat voor Aandacht en Kwaliteit.