MENU

Manicure


Zeep, shampoos en andere ontvettende chemicaliën naast nagellakremover en water, halen de natuurlijke oliën uit de nagel, waardoor de nagels minder flexibel en bovendien broos worden. Daarom is het erg belangrijk dat u uw handen en nagels goed verzorgd.

U kunt uw handen bij ons vakkundig laten manicuren, waarbij uw natuurlijke nagels worden verzorgd en eventueel gelakt. Tevens voorziet de manicure behandeling in een lekkere hand- en onderarm massage.

TRIND-producten
Beauty Instituut Damsigt werkt met de producten van Trind. Met behulp van deze producten bent u in staat om uw handen en nagels in een optimale conditie te houden.

Manicure (thuis) behandeling
Met deze producten kunt u ook thuis uw nagels in een optimale conditie  houden.
Allereerst is het van belang uw nagels goed te reinigen, liefs met een acetonvrije nagellak remover. Daarna brengt u "cuticle remover" aan op de nagelriemen om vergroeide nagelriemen te verwijderen. Nadat u dit 3 minuten heeft laten intrekken, verwijdert u de overtollige nagelriemen van de nagelplaat. Druk daarna de huid rond de nagels voorzichtig terug met een schoon bokkepootje. Als u tijd heeft geef dan uw handen ook eens een behandeling met de speciale "Trind Pampering Hand Soak" in warm water gedurende zo'n 5 minuten. Dit proces verzacht en reinigt de handen, nagels, nagelranden en de nagelriemen. Droog de handen en nagels daarna grondig.
Polijst de nagels nu met de Nail Magic Buffer, de 3-zijdige polijstvijl. Daarna vijlt u uw nagels met de "Professional Glass File" in de gewenste vorm. Door te vijlen in plaats van te knippen wordt de nagelrand "gesealed" en kan vuil niet in de nagel doordringen. Vijl hierbij altijd in één richting. Begin aan de zijkant en werk naar het midden van de nagel. Maak lange, vloeiende  vijlbewegingen en 'zaag' niet in de nagel. Hiermee voorkomt u dat er scheurtjes in de nagel ontstaan. Breng tenslotte op iedere nagel een laagje "Nail Balsem" aan. Deze balsem zorgt voor het juiste vochtgehalte in de nagel en voedt de nagel tegelijkertijd met het belangrijke ingrediënt biotine.

De Trind Professional Glass File is een gepatenteerde nagelvijl gemaakt van duurzaam glas. Kortom een professioneel instrument van hoge kwaliteit dat een leven lang mee gaat. Deze glasvijl is prettig in gebruik en wordt geleverd in een prachtige zilveren koker. Zo kun je na gebruik de vijl afspoelen met lauwwarm water en netjes opbergen.

Gescheurde / broze nagels
Indien u last heeft van broze en/of gescheurde nagels adviseren wij "Trind Nail Repair". Dit product vormt als base coat een beschermend laagje tegen kleurstoffen in nagellak én verzorgt en verstevigt de natuurlijke nagels.


Nagel 'weetjes'
Nagels groeien continu, gemiddeld zo’n 0,05-0,1 mm per dag. De totale groei van een gezonde nagel duurt ongeveer een half jaar en geschiedt vanuit de matrix naar de vrije rand. Bij jonge mensen groeien nagels sneller dan bij ouderen en bij mannen sneller dan bij vrouwen. De vingernagels groeien sneller dan teennagels. In de zomer onder invloed van meer zonlicht (ultraviolette straling), neemt de groeisnelheid toe. De groeisnelheid is van nog vele andere factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld pianospelen of werken op een toetsenbord van een computer en nagelbijten verhogen de groeisnelheid. Vertragingen van de groeisnelheid kunnen worden veroorzaakt door het werken met chemicaliën (schoonmaakmiddelen), gebruik van geneesmiddelen, hoge koorts, slechte voeding en roken. De nagels van de hand die we het meeste gebruiken groeien ook sneller dan die van de andere hand. De nagel van de middelvinger groeit het snelst en die van de duim het langzaamst.