MENU

Bindweefselmassage

In ons instituut is onze schoonheidsspecialiste Heidi onze expert op het gebied van bindweefselmassage en shiatsu massage. Je kunt bij haar een afspraak maken of voor vragen kun je haar altijd even bellen zodat zij je vragen kan beantwoorden.

Wat is een bindweefselmassage?

De bindweefselmassage wordt uitgevoerd op het bindweefsel in de huid. Het doel van de massage is om de huidconditie te verbeteren. Het is een stevige massage, de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Ook worden door deze massage verklevingen in het weefsel los gemasseerd waardoor de doorbloeding zal verbeteren.

Waar zit bindweefsel?
De huid is opgebouwd uit verschillende huidlagen, van boven naar beneden: opperhuid - lederhuid - onderhuidsbindweefsel. Met deze massage werk je op het onderhuidsbindweefsel en dus redelijk diep voor een massage. Het bindweefsel vormt de scheidingslijn tussen de huid en de spieren en pezen in de huid. De conditie van het bindweefsel bepaalt hoe veerkrachtig de huid is en je lichaamsvorm. Het bindweefsel bevat vooral vet, bindweefselschotten en bloedvaten. De dikte van het bindweefsel verschilt per plaats op het lichaam, zo is je bindweefsel op je rug veel dikker dan het bindweefsel op je scheenbeen.

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden?
Bij Beauty Instituut Damsigt kunt u kiezen voor een bindweefselmassage op de benen, de rug of het gelaat (gezicht, hals en decolleté).

Wat kan ik verwachten van de behandeling?
Omdat er op het onderhuidsbindweefsel gemasseerd zal worden kan de massage op sommige plekken als gevoelig worden ervaren, dit verschilt per persoon en hoe vast je bindweefsel zit. Het gezicht en benen zijn bijvoorbeeld gevoeliger dan de rug. De massage begint met het voelen van de huidtonis en de bindweefsellagen. Daarna wordt de rug voorbehandeld door middel van een warm kompres. Daarna volgt de bindweefelmassage en zal worden aangepast op het bindweefsel en de structuur ervan. Er kan altijd overlegt worden voor of tijdens de massage of het steviger mag of juist zachter. Het is belangrijk te weten dat je ten alle tijden aan te geven als je je niet lekker voelt tijdens de behandeling. De bindweefselmassage bestaat uit de bindweefsel grepen (deze worden uitgevoerd zonder massage olie) en daarna cupping (met massage olie).

Wat is cupping?
Cupping word uitgevoerd doormiddel van een cup (silicone). Je kan het vergelijken met een klein kopje van silicone. Die word op de huid aangebracht en vacuum gezogen, waardoor je de hele huid omhoog haalt en de doorbloeding stimuleert. Over het algemeen word dit als ontspannend ervaren.

Waar is de behandeling op toe te passen?
Gelaat: verslapte huid, doffe huid, vermoeide huid, rimpelvorming
Rug: rugpijn, verklevingen in de rug
Benen: verslapte huid, verklevingen

Women only
De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.