MENU

Laser ontharing


De perfecte oplossing voor ongewenste haargroei!
Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Het kost veel tijd en geld en spontane uitjes worden voorafgegaan door een haarinspectie. Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen (Blendmethode), uitgevoerd door de schoonheidsspecialiste. Effectief, maar zeker voor gebieden waar wat meer haar zit een zeer tijdrovend en kostbaar karwei. Bij overbeharing op het lichaam wordt meestal niet eens aan elektrisch ontharen begonnen. Inmiddels is de wetenschap zo ver dat er nieuwe, zeer goed uitgeteste methodes op de markt zijn. Als u verder leest maakt u kennis met een zeer effectieve vorm voor permanente haarverwijdering.

Zo werkt het.
Nadat het te ontharen gebied is vastgesteld wordt de gekoelde kop van het ontharingsapparaat over het te behandelen gebied geleid. De puls, die maar een fractie van een seconde zijn energie afgeeft, richt zich op het pigment onder aan de haar. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje, waar de haar uit groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van koeling wordt de huid in de omgeving van de haar goed beschermd.

Wat mag u verwachten?
De behandeling gaat snel en varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Omdat de methode zich richt op het pigment onder aan de haar en alleen haren die in de groeifase zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn, ca 8 tot 10. De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten verdragen de behandeling dan ook zeer goed.

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel zodat u uw normale bezigheden vrijwel direct weer kunt hervatten. Om het warme gevoel zo snel mogelijk weg te nemen wordt een kalmerende gel opgebracht.

Voor wie is de behandeling geschikt?
De ontharingsbehandeling is bijzonder geschikt voor zowel vrouwen als mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet te donker of door de zon gebruind is, de haren niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar, die bij licht dons niet aanwezig is. Bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op.


Veel gestelde vragen

Hoe groeit haar?
Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (catagene fase) en de rustfase (telogene fase). De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder lichaamsgebied. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 90% van de haren in de groeifase, in vergelijking met 70% van de haren op onze armen. Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt de haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint.

Wat bepaalt het uiterlijk van lichaamsbeharing?
Leeftijd, afkomst, plaats op het lichaam, medicatie en hormoonspiegel bepalen de lengte, dikte en kleur van lichaamsbeharing. Hoeveel haren er te zien zijn hangt af van de hoeveelheid haren die op dat moment in de groeifase zijn en hoe lang die fase duurt.

Alternatieven voor haarverwijdering:
*
Scheren - Een simpele methode. Het beinvloedt de stugheid, dikte en groeicyclus van de haar niet, maar het blijft een tijdelijke oplossing en vraagt herhaalde handelingen om de huid een haarvrij aanzien te geven;
* Epileren (plukken) - Is een tijdrovend, pijnlijk en niet praktische oplossing voor grotere gebieden;
* Harsen - Deze behandeling kan uitgevoerd worden op grotere gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Echter, ook deze methode is pijnlijk en voor de meeste mensen is het een probleem dat zij altijd met zichtbare haren lopen voor er weer geharst kan worden;
* Elektrisch ontharen (Blendmethode) - Bij deze methode wordt een naaldje langs de haar de follikel in gebracht, waarna door verhitting de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt. Uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste met de specialisatie elektrisch ontharen is deze methode succesvol en maakt de huid definitief haarvrij. Omdat je echter maar één haartje tegelijk kan behandelen, is het een zeer tijdrovend karwei.

Doet het zeer?
Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De ontharingsbehandeling verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op zo'n 8 tot 10 behandelingen. Onze medewerksters zullen u graag helpen de voor uw haarprobleem beste behandeling te kiezen, zodat u zo snel mogelijk van uw haren verlost bent. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 6 tot 8 weken plaatsvinden. De eventuele volgende behandelingen kunnen een wat langere tussentijd nemen.

Zijn de resultaten definitief?
Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen 5 à 6 behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kunnen wij helaas niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kunnen wij niets veranderen.

Wat gebeurt er na de behandeling?
Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die in de huid gebracht is, maar dit zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een verkoelende gel aangebracht die de huid weer tot rust brengt. De meeste mensen kunnen dan ook onmiddellijk hun normale bezigheden hervatten. Wel adviseren wij onze klanten om liever niet direct na een behandeling iets belangrijks te plannen, omdat je tevoren niet weet hoe sterk een huid reageert.

Een tot twee weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden. Dit herstelt zich altijd weer.

Wie kunnen er worden behandeld?
Eigenlijk bijna alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen.
Er zijn echter een paar uitzonderingen. Lichte donshaartjes en harde witte haren reageren minder goed op de lichtpuls, omdat zij bijna geen/geen pigment hebben. Donkere huidtypes kunnen worden behandeld, zolang er kleurcontrast tussen huid en haar is. Wel testen wij donkere huidtypes alvorens te behandelen. Mocht u twijfelen of uw huid geschikt is voor een behandeling, aarzel dan niet en neem even contact met ons op. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling de huid en de haarsoort en overleggen met u wat u van ons mag verwachten.

Speciale instructies na de behandeling:
* gebruik geen producten op het behandelde gebied behalve de u aangeraden cooling-gel of een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt;
* u mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben;
* u mag met het behandelde gebied niet in de zon en niet onder de zonnebank;
* gebruik geen zelfbruinende producten 6 weken voor en na uw behandeling;
* een tot twee weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien, u mag scheren (hoeft niet), want ze vallen er vanzelf uit;
* tussen de behandelingen in de haren niet harsen of met een pincet uittrekken, alleen scheren is toegestaan;
* laat de huid na de behandeling met rust, ga niet pulken.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet en neem even contact met ons op.