MENU

Brazilian Wax

Wat is een brazilian wax?

Een Brazilian wax is een soort van bikini wax waarbij het haar van de schaamstreek (buitenste en binnenste schaamlippen, de bilnaad, anus en billen) volledig verwijderd worden. Wij gebruiken hiervoor speciale hars die hiervoor gemaakt is. Indien gewenst kunnen wij een streepje of driehoekje laten staan. De huid zal na het harsen gladder en zachter zijn dan na het scheren. In de prijslijst kunt u de prijzen vinden. Heeft u specifieke wensen bel of mail ons even om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom Waxen?

Wanneer je de haartje afscheert verwijder je alleen het bovenste zichtbare gedeelte van de huid, wanneer de haar groeit zul je hem snel weer voelen en zien. Bij bij waxen trekken we het haartje en het haarzakje er helemaal uit. Hierdoor duurt het veel langer (gemiddeld 3 tot 8 weken) tot de haar weer boven de huid groeit. Een zachtere huid en langer profeit dus!


Hoe vaak moet ik harsen?

Bij de meeste mensen groeit de haar na het harsen na ongeveer 3 tot 6 weken weer terug. In de zomer met warm weer groeien haren iets sneller dus zal je iets korter ertussen kunnen laten. Wij adviseren voor optimaal resultaat niet meer te scheren en alleen te harsen, vaak zien we dan dat er steeds langer tussen de behandelingen zit omdat de haren langzamer gaan groeien.

Doet harsen echt pijn?

Harsen is niet pijnloos, we halen tenslotte toch veel haren tegelijkertijd uit de huid maar deze "pijn" valt mee in vergelijking wat je soms wel eens hoort. Het is alleen kort tijdens de behandeling en na de behandeling weer verdwenen. Laura 1 harst al een hele tijd en heeft veel ervaring. Zij gebruikt speciale hars die voor dit gevoelige gedeelte van het lichaam is gemaakt. Dit scheelt een hoop. Vind je het spannend of ben je voor het eerst? Geef dit gerust aan dan kan Laura hier rekening mee houden, dit is geen probleem.

Moet ik mij voorbereiden?

Voor je brazilian wax-sessie neem je thuis even een douche. Probeer als het even kan je brazilian wax sessie een week na de menstruatie te plannen, je bent dan het minst gevoelig. Wij adviseren om de dag van de wax-sessie geen bodylotion op het te behandelen gebied aan te brengen.

Wat is de werkwijze?

Bij binnenkomst kunt u nog even van het toilet gebruik maken als u dat wilt. In de salon ligt een handoek en een reinigingsdoekje klaar. na binnenkomst zal Laura de salon verlaten zodat u zich kunt uitkleden. U kunt zich nog even opfrissen met het daarvoor bestemde reinigingsdoekje en kunt plaatsnemen op de behandelstoel met de handdoek over u heen. Eerst zal er een voorbereidende waxolie aangebracht worden het te behandelen gebied. Erna zal de warme hars met een spatel worden aangebracht en eraf worden gehaald met de hand. De spatel zal erna direct worden weggegooid ivm de hygiëne. De hars is speciaal gemaakt voor het harsen van dit gevoelige gebied. Na het harsen worden verdwaalde haartjes met een pincet verwijderd en wordt er een verzorgende crème aangebracht.

Na de behandeling?

Wij adviseren om geen strakke broek aan te doen. Na het harsen kan de huid wat gevoelig zijn en een skinnyjeans, legging of andere strakke broek zit dan niet comfortabel.