MENU

Algemene informatie

Intake gesprek
Weet u nog niet zeker of permanente make-up iets voor u is? Wilt u ons eerst beter leren kennen alvorens u een afspraak maakt? Heeft u een oude PMU die u gecorrigeerd wilt hebben? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u?

Maak dan een afspraak voor een gratis intake gesprek.

Onze permanente make-up specialiste neemt voor u de tijd en bespreekt alle mogelijkheden en uw wensen met u door. Tijdens de intake worden ook eventuele contra-indicaties en een gezondheidsverklaring  met u doorgenomen.Tevens adviseren wij u om ruim 24 uur voor de behandeling geen pijnstillers te gebruiken op basis van: ibuprofen, diclofenac en naproxen (de zgn. NSAID medicijnen) met uitzondering van paracetamol en geen alcohol te gebruiken.

Bij de eerste behandeling wordt er uitgebreid gesproken over uw wensen. Ook wordt de vorm en kleur bepaald. Indien nodig kan het behandelde gebied eerst worden voor getekend. Na 4-6 weken komt u terug voor de tweede behandelingen en na weer 4-6 weken komt u terug voor de laatste behandeling om de puntjes op de “i” te zetten.
Doordat de huid zich constant vernieuwt, verdwijnt de pigmentatie geleidelijk, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Wij adviseren om op tijd de permanente make-up te laten bijwerken. Dit kan verschillen van één jaar tot twee jaar. U verlengt hiermee de kwaliteit en kleur van uw pigmentatie. Hiervoor gelden aparte tarieven.

* Emla crème: kunt u verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tubetje van 5ml is voldoende voor 3 behandelingen. Een half uur van te voren aanbrengen.

Waarom kiest u voor permanent-make-up:

* u bent allergisch of overgevoelig voor make-up;
* u kunt niet goed overweg met het aanbrengen van cosmetica(al dan niet door slechtziendheid);
* het (gedeeltelijk) ontbreken van de wenkbrauwen;
* u wilt de ogen en wenkbrauwen meer accentueren en/of sprekender maken;
* u wilt schoonheidsfoutjes graag corrigeren.

 

Na Zorg
U heeft een permanente make-up behandeling ondergaan en wat nu?
Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de huid waarop de permanente make-up is gezet absoluut noodzakelijk.

Gedurende de eerste 7 dagen:
* raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan met de handen tijdens het helingproces. Dus niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af;
* druppel geen wonddesinfectie zoals sterilon of Betadine op de behandelde plek;
* gebruik geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up;
* breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde huid;
* vermijd contact met water, zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden:
* stel de behandelde huid niet bloot aan (langdurig) zon of zonnebank.

Het is erg belangrijk deze nazorg instructies zo goed als mogelijk na te leven. Zo voorkomt u vroegtijdige uitval van de permanente make-up pigment deeltjes als de huid nog niet volledig geheeld is. De kleur intensiteit zal de eerste week een stuk donkerder zijn dan de daadwerkelijk gekozen kleur. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt die te zien is. Na ongeveer 7 dagen ziet u de kleur die is achter gebleven in de huid. Als er geen korstjes meer op de huid liggen, mag het behandelde gebied weer nat worden. Gebruik na de genezingstijd wel altijd een hoge beschermingsfactor, om zo vroegtijdige kleurverandering te voor komen.